Hjemmelavet sushi lavet ved bordet

Hjemmelavet sushi er et kæmpehit hjemme hos os – som al anden byg-selv mad. Vi ruller hver vores egen sushi ved bordet, og så laver vi som regel en ekstra rulle til madpakken dagen efter. I en fleksitarfamilie, hvor mor og ældste datter spiser fortrinsvis grønsager og nogle gange fisk – og far og yngste datter helst vi have kylling – kan man servere lidt af hvert, og så bygger man den sushi, man er mest til.

Jeg bruger brune sushiris, da de er rigere på proteiner og fibre – og så kan man tydeligt mærke forskel på mæthedsfølelsen ift. hvide ris.

Til hjemmelavet sushi har jeg brugt (til 4 pers.)

2 pakker sushiplader (7 stk i hver – hvis der skal være nok til madpakker)

En portion brune sushiris (følg kogeanvisningen på boksne. De skal både stilles i blød og koge godt en time, så start i god tid).

Grønsager i ultra tynde stænger (gulerødder, rød peber, agurk, avocado)

Røget eller rå laks

Krebsehaler eller rejer

Kylling filet i strimler stegt med tamari eller teriyakisauce

evt. sorte sesamfrø til inside-out sushi.

Tamarisauce, wasabi, syltede ingefær og evt. umiboshi puré (en syrlig japansk blommepure, som giver sushi’en en særlig karakterisk smag).

Derudover er det en god ide at købe et par sushi-måtter til at rulle sushien. Hænderne kan også bruges – eller evt. et stykke bagepapir.

Sådan gør du

Kog risene et par timer før I skal spise – følg instrukserne på boksen. Hvide ris skal ikke koge nær så længe som de brune. Sæt risene til nedkøling – de skal være kolde.

Tilbered grønsager og evt. kylling. Stil det hele på bordet i små skåle – dæk op med små skærebrædder og sushimåtter samt spisepinde og små skåle til tamarisaucen. Brug en god skarp kniv til at skære sushirullen i skiver.

Sådan ruller du sushi’en

Placer sushimåtten med den blanke side nedad. Dæk pladen til med ris og efterlad 1-2 ca. tangplade udækket. Placer grønsager, laks og evt. umeboshi puré (sparsomt – det har en kraftig smag) på rullen. Rul sushi’en sammen og press den godt sammen vha bambusmåtten. Skær rulle i skiver med en skarp kniv. Anret på en tallerken med en lille skål tamari tilsat lidt wasabi og med syltet ingefær.

Til en inside-out rulle skal du bruge et stykke bagepapir ovenpå bambusmåtten. Når du har fordel risene ud på tangrullen vendes den så risene vender nedad. Placer grønsager og fylde direkte på tangrullen. Rul sushirullen vha bagepapiren, så risene vender udad. Vend til sidst rullen i sorte sesamfrø og skær den i skiver.

Se også min opskrift på byg-selv kokos- og karrysuppe med rå grønsager og frisk koriander

2 kommentarer til “Hjemmelavet sushi lavet ved bordet”

  1. Hej Stine
    Har fået dig anbefalet af en af mine klemter. Jeg er selv Heilpraktiker og også fysioterapeut.
    Grunden til, at jeg kontaktet dig er, at min klient fortalte mig om hendes kostomlægning. Den bar meget præg af Keto kost, hvilke jeg er stor tilhænger af. Derfor havde jeg tænkt mig, at eventuelt at henvise min gode ven til dig, som lige har fået konstateret kræft. Her tænker jeg på bogen “cancer as a Metabolic, decease” af Thomas S Seyfried. Vil derfor høre dig, om det er noget du er bekendt med.

    Mange hilser Jan Buhl

    1. Hej Jan, tak for din kommentar, og dejligt med en anbefaling. Jeg arbejder dog ikke ret meget med cancerpatienter men sender dem som regel videre til IOM, de har også en ernæringsterapeut ansat. Det mit bedst bud, men tak fordi du tænkte på mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top