Nada behandling giver ro og psykisk balance

Nada behandling er en meget enkel men velafprøvet form for øreakupunktur, der er udviklet i USA i 1970’erne med afsæt i den traditionelle kinesiske medicin. Metoden er især blevet brugt i forbindelse med afvænning af alkohol eller rusmidler, da den dæmper abstinenserne. Efterhånden bliver Nada brugt inden for mange forskellige grene af psykiatrien også i det etablerede sundhedsvæsen i Danmark.

Man sætter 5 nåle i hvert øre, og nålene skal sidde i 45 minutter. For børn kan man sætte færre nåle og lade dem sidde kortere tid. Alle kan få Nada og have gavn af det, men det er især mennesker med angst, uro, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, stress og udmattethed, der har en mærkbar effekt. Mennesker med ADHD mærker en ro og bedre søvn efter hver behandling – koncentrationseven og evnen til at bedre at kunne overskue sin hverdag, kommer som regel først efter 10-15 behandlinger. Nada behandlingen er ikke en erstatning for medicin men det kan være et fint supplement. Nogle klarer sig fint i hverdagen med ADHD uden medicin og bruger andre strategier og metoder til at bevare roen og overblikket. Nada kan udgøre en af de metoder.

Nada behandling skaber psykisk og følelsesmæssige balance

I traditionel kinesisk medicin betragter man ikke kun organer i kraft af deres fysiske funktion. Her tillægges hvert organ også følelser og sindstemninger. Når man ikke er i balance kan man blive overinvolverende, sårbar, angst, aggressiv og isolere sig. Efterhånden som man kommer i bedre balance med Nada behandlingerne vil mange opleve bedre jordforbindelse, mental balance, bedre søvn, viljestyrke og evnen til at lægge strategier og se muligheder.

Ofte vil nogle punkter være mere ømme end andre. Det kan skyldes at man er særligt sårbar på netop dette område lige den dag. Det veksler også fra gang til gang. Mange med ADHD har gavn af behandling på leverpunktet, da det er netop de følelsesmæssige ubalancer, som man oplever med ADHD.

Hvordan virker Nada?

Det er svært at svare på, for det ved man ikke i vestlig videnskabelig forstand. I den traditionelle kinesiske medicin taler man om at der skal være balance mellem yin og yang. Er man i psykisk ubalance, og det er uanset om man er stresset, angst eller har fået diagnosen ADHD, så har man for meget yang og lidt yin. Yang er vores aktive drivkraft, den er urolig, hurtig, bevægelig og driver vores kamphormoner. Yin er stabiliserende, beroligende, fremmer søvn og jordforbindelse, og den tager lang tid at genopbygge.

Når man får Nada dæmper man Yang, derfor kan man mærke en hurtig effekt af ro og bedre søvn umiddelbart efter. Men fordi yin stadig er lav vil yang hurtigt stige igen. Efter flere behandlinger genopbygges yin og så vil der komme bedre kontrol over yang. Derfor går der noget tid før man mærker mere konstant effekt.

Man kunne forklare Nada sådan at den styrker vores parasympatiske- og dæmper det sympatiske nervessystem. Det parasympatiske nervesystem er aktivt når vi sover, slapper af og er i balance. Det sympatiske nervesystem aktiveres når vi er stresset, hidsige og utålmodige. Uanset hvordan man forklarer og forstår Nadas virkning, så har man har kunne observere at det virker beroligende både i forbindelse med behandlingen, og at det giver bedre kontakt til sig selv og mulighed arbejde med sig selv på den længere bane. NADA bruges både som akut behandling ved abstinenser, stress, angst, uro eller søvnproblemer til at falde ned lige nu og her. Den længerevarende behandling giver både en mere konstant ro og en bedre jordforbindelse og kontakt til sig selv – og det giver adgang til selvudvikling.

Vil du vide mere om Nada, hvordan det bruges i sundhedssektoren i Danmark og de studier der ligger bag, så læs mere på Nada-Danmarks hjemmeside.

Jeg bruger Nada i mine behandlinger både i forbindelse med konsultation og individuel traume- og stressbehandling. Men jeg tilbyder også i hold. Det gør jeg dels for at kunne holde prisen nede på det leje, så man kan få det antal behandlinger det kræves for at få den gode langsigtede virkning. Holdene har også det formål, at uro, stress og følelseslivet opstår i vores relation til andre mennesker. Det giver behandlingen en ekstra dimension at skulle finde roen i sig selv iblandt andre.

Læs mere om priserne på Nada behandling

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen