Heilpraktiker (Naturmediciner), øreakupunktur og traumebehandling

Om Stine Mathieu

Om Stine Mathieu

Jeg er under uddannelse til Heilpraktiker – tysk lægeeksamineret naturmediciner, og bliver færdig i år. Jeg har tidligere drevet helsekostbutikken Sund og Rask, og arbejder stadig som helsevejleder og konsulent for apoteker, som gerne vil implementere naturmedicinsk behandling på apotekerne.

Jeg er oprindelig uddannet journalist og har beskæftiget mig med formidling af sundhed i 10 år. Men det var indblikket i helseverden gennem mit virke i Sund og Rask, der gav mig interessen for alternativ behandling.

Jeg valgte Heilpraktiker uddannelsen, da det er en anerkendt naturmedicinsk uddannelse i Tyskland, som er dækket af den offentlige sygesikring. Mange tyske læger har selv en supplerende uddannelse som Heilpraktiker eller samarbejder med en Heilpraktiker. Jeg kan godt lide den naturvidenskabelige tilgang til alternativ behandling og er grundlæggende tilhænger af brobygningen mellem de konventionelle og de alternative behandlingsformer.

Jeg henviser ofte til egen læge, hvis jeg synes der er forhold, som bør undersøges nærmere. Det betyder ikke, at jeg ikke vil hjælpe dig, det er blot vigtigt at både du som klient og jeg som behandler er bevidst om evt sygdomme, som kræver lægelig behandling. Ofte kan alternativ behandling supplere evt. medicinsk behandling.

I min behandling benytter jeg klassiske Heilpraktiker værktøjer som en grundig anamnese – dvs. et spørgeskema og grundigt interview, som afdækker alle dine symptomer, din sygdomshistorie og evt. arvelige dispositioner. Derudover tager jeg billeder af dine iris, da det kan give mig et billede at ubalancer hos dig lige nu. I konsulationen kommer jeg også ind på psykiske mønstre, som kan have betydning for dit fysiske velbefindende.

Jeg oplever hele tiden at små tiltag kan gøre store forskelle – men der er selvfølgelig også tilfælde, hvor alternativ behandling, ikke kan hjælpe. Desværre er alternativ behandling så ureguleret, at forbrugerne er overladt til sig selv – og må prøve sig frem. Det kan både være frusterende og dyrt. Jeg henviser ofte til de alternative behandlere i mit netværk, som kan noget andet end mig – mit mål er at flest mulige af mine klienter bliver raske, eller får det markant bedre – uanset om det er mig eller en kollega der er med hele vejen.

Jeg var selv enormt skeptisk over for alternativ behandling, indtil jeg oplevede hvad det gjorde for mine børn. Du kan læse mere om mit første møde med alternativ behandling i dette indlæg.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *