OVERGANGSALDER OG HORMONELLE UBALANCER

Har du symptomer på overgangsalder, tidligere hormonelle forandringer eller hormonelle ubalancer som PMS og påvirkning psyken i forbindelse med cyklus, så kan et forløb med NHT®-Naturlig Hormonterapi være en god ide.

Overgangalder og hormonelle forandringer

Symptomer på overgangsalder kan starte 5-10 år før selve menopausen. Allerede i starten af 40-erne begynder hormonniveauer andre ændre sig og det kan give symptomer som hedeture, urolig søvn, tågehjerne, koncentrationsproblemer og lettere til mentale ubalancer som ængstelse, nedtrykthed og let til tårer. Det er ikke altid man forbinder symptomerne med noget hormonelt, dels fordi der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem symptomer og cyklus og dels fordi ikke alle symptomer er lige velkendte.

Mentale ubalancer

HUMØR OG HORMONER

Man kan opleve ængstelse, nedtrykthed og humørskift uden helt at forstå sammenhængen når niveauet af progesteron er lavt.

Søvnproblemer

SØVNPROBLEMER

Mange kvinder oplever forstyrret søvn i forbindelse med overgangsalder. Det kan skyldes hormonelle forandringer og fald i progesteron.

Migræne

MIGRÆNE OG HOVEDPINE

Migræne og spændingshovedpine kan være særlig udtalt op til menstruation, hvis man har hormonelle ubalancer. Dette kan forværres ifm. overgangsalderen.

Tag temperaturen på din hormonbalance

Vi måler vores cyklus ud fra menstruationen - kommer den med med cirka en måneds interval, så betragtes den som regelmæssig. Men det betyder ikke nødvendigvis, at hormonerne er i balance. Symptomer som PMS-smerter, hovedpine, svedeture, svingende humør handler som regel om balancen mellem østradiol og progesteron. Får du regelmæssige ægløsninger? Det er måler vi sjældent på.

NHT Naturlig Hormonterapi

NHT®-NATURLIG HORMONTERAPI

Jeg tilbyder forløb med NHT®-Naturlig Hormonterapi, som tager udgangspunkt i en hormontest analyseret på et tysk laboratorium og de symptomer, du oplever. Jeg vejleder dig i at få dine hormonniveauer tilbage i en sund balance så du får det bedre nu og her - og samtidig forebygger fremtidige hormonelle gener og sygdomme.

Læs mere om et hormonforløb på hormonterapeuterne.dk

Afstressende behandlinger

AFSTRESSENDE BEHANDLINGER

Jeg tilbyder afstressende behandlinger, som kan hjælpe dig til at sove bedre og få ro på dit nervesystem nu og her - imens du venter på at dine hormoner kommer i bedre balance. Har du været udsat for traumer eller længerevarende stress, så tilbyder jeg også en dybdegående traumeforløsende behandling. Stress kan være en årsag til at ægløsninger udebliver og man kommer i underskud af progesteron. Derfor er det en god ide at håndtere stress og traumer og arbejde med sin mentale balance, sideløbende med at man arbejder med sin hormonelle balance.

Læs mere om mine afstressende behandlinger

Scroll to Top