Om mig

Jeg er uddannet Heilpraktiker journalist og NHT®-vejleder.

Jeg har klinik på Frederiksberg, hvor jeg tilbyder individuelle konsultationer, behandlinger med øreakupunktur og Hormonforløb med NHT®-vejledning.

Jeg er en del af behandlerfælleskabet hormonterapeuterne.dk, hvor du kan læse mere om hormonelle lidelser og ubalancer.

Mellem den konventionelle og naturmedicinske verden

Jeg har tidligere været bestyrer af Helsekostbutikken Sund og Rask, som var en søsterbutik til Frederiksberg Apotek. Ideen bag var at skabe et rum, hvor den konventionelle- og den naturmedicinske verden kunne mødes, og begge fagligheder kunne lære af hinanden. På apoteket oplevede vi nemlig, at kunder sjældent er til ENTEN medicin ELLER alternativ behandling, men i i virkeligheden gerne vil have vejledning i begge dele og selv tage stilling til, hvad de foretrækker.

Stine Mathieu

. Jeg har det godt med at arbejde med heilpraktikkens naturmedicinske metoder, hvor man ser på både årsag og symptomer - og med NHT®  Naturlig Hormonterapi, som er funderet i forskning og velafprøvede protokoller.

Medfødt nysgerrig og skeptisk

Jeg er oprindeligt uddannet journalist, og jeg bruger min journalistiske baggrund til at formidle både ved undervisning og foredrag og i e-bogen Spis dig til ro.

Jeg er stor tilhænger af forskning inden for alternativ behandling og jeg arbejder aktivt for at alternativ behandling skal have større anerkendelse i Danmark.

Det gør jeg bl.a. som formand for Dansk Heilpraktikerforening, for SundhedsRådet, som er en paraplyorganisation for foreninger og skoler inden for alternativ behandling repræsenteret i SRAB under Styrelsen for Patientsikkerhed. Her arbejder vi bl.a. aktivt for at oprette et dansk forsknings- og videnscenter for alternativ behandling i samarbejde med patientforeninger og læger.

Heilpraktiker - en tysk naturmediciner

Jeg valgte selv uddannelsen Heilpraktiker, fordi det er en anerkendt uddannelse i Tyskland, som en del af det etablerede sundhedssystem. Uddannelsen i Danmark tog 3 år og er lægeeksamineret af en tysk læge og den danske uddannelse i Silkeborg er ligeledes drevet af en Læge og Heilpraktiker.

Uddannelsen er primært naturmedicinsk men indeholder også andre behandlingsformer som øreakupunktur, kostvejledning og inddragelse af psykens indvirkning på kroppens fysiske symptomer. Uddannelsen er RAB godkendt, det vil sige Registreret Alternativ Behandler.

Udover heilpraktiker uddannelsen har jeg efteruddannet mig inden for  NHT® Naturlig Hormonterapi og har i den forbindelse startert behandlerfælleskabet Hormonterapeuterne. Her tilbyder vi konsultationer og forløb med vejledning i Naturlig Hormon Terapi® samt online kurser om alt fra stresshåndtering til kostomlægning og viden om hormonelle ubalancer.

Jeg arbejder desuden for at udbrede kendskabet til hormoner op til- og i forbindelse med overgangsalderen med kvindecyklus.dk.

Mød mig også her

Hormonteraputerne.dk - et behandlerfælleskab for NHT Naturlig Hormonterapi.

Kvindecyklus.dk. Det handler om hormonelle problemer og arbejdspladsen.

SundhedsRådet. En paraplyorganisation for foreninger for alternativ behandling.

Dansk heilpraktikerforening. Dansk heilpraktikeres brancheforening.

Dansk Selskab for Komplementær Medicin. Et forum for vidensdeling.

Nye veje: mit første møde med alternativ behandling

Det lå ikke lige i kortene at jeg skulle uddanne mig til alternativ behandler. Jeg var en af de største skeptikere, men valgte en alternativ behandler som sidste udvej for min datter og fik mit livs aha-oplevelse. En oplevelse som bragte mig af helt nye livsveje.

Læs mere

Viden om naturmedicinsk behandling

Kosttilskud, naturlægemidler og homøopatiske lægemidler er rimelig tilgængelige – men det ikke alle steder man kan få en god vejledning. Derfor kan det være en god ide selv at sætte sig ind i sin sygdom, og hvilke muligheder der findes, for at behandle naturmedicinsk.

Læs mere

Homøopati for alle

Jeg rejser jævnligt i Canada og i USA, og her står at homøopatiske lægemidler på hylderne og ligner ganske almindelig medicin. Der står på æsken, hvad det skal bruges til – og faktisk er rigtig meget medicin til spædbørn under 6 måneder homøopatisk. Der er midler til ømme gummer, hoste og feber til de mindste.

Læs mere
Scroll to Top