Om mig

Jeg er uddannet Heilpraktiker, Helsevejleder og journalist. Til dagligt arbejder jeg med formidling af sundhed og sygdom med naturmedicin for apotekskunder. Desuden vejleder jeg apotekets kunde og uddanner apotekspersonalet inden for naturmedicinsk behandling. Jeg er stolt af at været med til at skabe et apotek på Frederiksberg, som vægter naturmedicin og alternativ behandling højt, og hvor kunderne frit kan vælge hvilken vej de vil gå og kan forvente virkelig kompetent rådgivning.

Jeg har klinik i forbindelse med apoteket, hvor jeg tilbyder individuelle konsultationer og behandlinger med øreakupunktur og traumebehandling.

Mellem den konventionelle og naturmedicinske verden

Jeg har tidligere været bestyrer af Helsekostbutikken Sund og Rask, som var en søsterbutik til Frederiksberg Apotek. Ideen bag var at skabe et rum, hvor den konventionelle- og den naturmedicinske verden kunne mødes, og begge fagligheder kunne lære af hinanden. På apoteket oplevede vi nemlig, at kunder sjældent er til ENTEN medicin ELLER alternativ behandling, men i i virkeligheden gerne vil have vejledning i begge dele og selv tage stilling til, hvad de foretrækker.

Stine Mathieu - om mig

Som behandler ønsker jeg at arbejde med samme åbenhed over for mine klienter. Jeg informerer om de muligheder, jeg kender til, og trækker på de kompetencer, jeg har adgang til på apotekerne for viden om evt. bivirkninger af medicin. Ønsker min klient at trappe ud af sin medicin, så skal det dog altid ske i samråd med en læge.

Medfødt nysgerrig og skeptisk

Jeg er oprindeligt uddannet journalist, og jeg bruger min journalistiske baggrund til at formidle - både på apoteket og på mine egne sociale medier. Jeg arbejder på bog om alternativ behandling ved ADHD og det er foreløbigt blevet til e-bogen Spis dig til ro.

Jeg er stor tilhænger af forskning - også inden for alternativ behandling. Dog er meget alternativ behandling svær at undersøge ud fra fra traditionelle randomiserede kontrollerede studier, men jeg mener stadig det er et vigtigt skridt for vejen for at undgå overmedicinering.

Jeg er formand for SundhedsRådet, som er en paraplyorganisation for foreninger og skoler inden for alternativ behandling repræsenteret i SRAB under Styrelsen for Patientsikkerhed. Her arbejder vi aktivt for at oprette et dansk forsknings- og videnscenter for alternativ behandling i samarbejde med Danske Patienter, Videnskabeligt Selskab for Læger og Lægeforeningen.

Det er en rigtig positiv udvikling at alternativ bliver mere anerkendt i Danmark. Meget af den "alternative behandling" vi tilbyder i Danmark, er slet ikke  så alternativ, når vi kikker ud over landets grænser.

Urter, vitaminer, mineraler og homøopatiske lægemidler ordineres langt oftere af tyske og franske læger, for det har de tradition for. Der er samtidig stigende fokus på forskning i behandling med kosttilskud og naturlægemidler i bl.a. USA. Studier og dokumenteret virkning kan give en større sikkerhed for, at præparaterne har en ønsket virkning, især når man benytter høj-dosis behandlinger.

Heilpraktiker - en tysk naturmediciner

Jeg valgte selv uddannelsen Heilpraktiker, fordi det er en anerkendt uddannelse i Tyskland, som en del af det etablerede sundhedssystem. Uddannelsen i Danmark tog 3 år og er lægeeksamineret af en tysk læge og Heilpraktiker og den danske uddannelse i Silkeborg er ligeledes drevet af en Læge og Heilpraktiker. Uddannelsen er primært naturmedicinsk men indeholder også andre behandlingsformer som øreakupunktur, kostvejledning og inddragelse af psyke. Uddannelsen er RAB godkendt, det vil sige Registreret Alternativ Behandler.

Udover heilpraktiker uddannelsen har jeg efteruddannet mig inden for sammenhæng mellem krop og psyke med fokus på ernæringsterapi og psykiske lidelser samt traumebehandling med øreakupunktur. Jeg har især søgt mere viden om alternativ behandling ved ADHD, og det er også noget jeg i høj grad tilbyder i min klinik.

Jeg er ved at afslutte en uddannelse som NHT® vejleder og i den forbindelse starter jeg behandler fælleskabet Hormonterapeuterne op sammen med Lili Denta. Her tilbyder vi konsultationer og forløb med vejledning i Naturlig Hormon Terapi® samt online kurser om alt fra stresshåndtering til kostomlægning og viden om hormonelle ubalancer.

Nye veje: mit første møde med alternativ behandling

Det lå ikke lige i kortene at jeg skulle uddanne mig til alternativ behandler. Jeg var en af de største skeptikere, men valgte en alternativ behandler som sidste udvej for min datter og fik mit livs aha-oplevelse. En oplevelse som bragte mig af helt nye livsveje.

Læs mere

Viden om naturmedicinsk behandling

Kosttilskud, naturlægemidler og homøopatiske lægemidler er rimelig tilgængelige – men det ikke alle steder man kan få en god vejledning. Derfor kan det være en god ide selv at sætte sig ind i sin sygdom, og hvilke muligheder der findes, for at behandle naturmedicinsk.

Læs mere

Homøopati for alle

Jeg rejser jævnligt i Canada og i USA, og her står at homøopatiske lægemidler på hylderne og ligner ganske almindelig medicin. Der står på æsken, hvad det skal bruges til – og faktisk er rigtig meget medicin til spædbørn under 6 måneder homøopatisk. Der er midler til ømme gummer, hoste og feber til de mindste.

Læs mere
Scroll to Top