Om mig

Jeg er uddannet Heilpraktiker, Helsevejleder og journalist. Til dagligt arbejder jeg med formidling af sundhed og sygdom for apotekskunder. Desuden vejleder jeg apotekets kunde og uddanner apotekspersonale inden for naturmedicinsk behandling. I min klinik i forbindelse med apoteket tilbyder jeg individuelle konsultationer og behandlinger med øreakupunktur og traumebehandling.

Mellem den konventionelle og naturmedicinske verden

Jeg har tidligere været indehaver af Helsekostbutikken Sund og Rask. Ideen bag var at skabe et rum, hvor den konventionelle- og den naturmedicinske verden kunne mødes, og begge fagligheder kunne lære af hinanden. På apoteket oplevede vi nemlig, at kunder sjældent er til ENTEN medicin ELLER alternativ behandling, men i i virkeligheden gerne vil have vejledning i begge dele og selv tage stilling til, hvad de foretrækker.

Som behandler ønsker jeg at arbejde med samme åbenhed over for mine klienter. Jeg informerer om de muligheder, jeg kender til, og trækker på de kompetencer, jeg har adgang til på apotekerne for viden om evt. bivirkninger af medicin. Ønsker min klient at trappe ud af sin medicin, så skal det dog altid ske i samråd med en læge.

Stine Mathieu - om mig

Medfødt nysgerrig og skeptisk

Jeg er oprindeligt uddannet journalist, og måske der det derfor, jeg har en indgroet skepsis over for alt, hvad jeg læser både om sygdom og sundhed. Jeg kan godt acceptere at nogle former for kosttilskud, homøpatiske lægemidler og urter ikke har dokumenteret virkning på alt, hvad de benyttes til - men at brugen af dem er erfaringsbaseret. Men jeg bruger meget tid på at holde mig opdateret om især udenlandsk omtale og studier i behandling med kosttilskud, urter, homøpatiske lægemidler og akupunktur, fordi meget af den "alternative behandling" vi tilbyder i Danmark, slet ikke er så alternativ endda, når vi kikker ud over landets grænser.

Urter, vitaminer, mineraler og homøopatiske lægemidler ordineres langt oftere af tyske og franske læger, for det har de tradition for. Der er samtidig stigende fokus på forskning i behandling med kosttilskud og naturlægemidler i bl.a. USA. Studier og dokumenteret virkning kan give en større sikkerhed for, at præparaterne har en ønsket virkning.

Heilpraktiker - en tysk naturmediciner

Jeg valgte selv uddannelsen Heilpraktiker, fordi det er en anerkendt uddannelse i Tyskland, som en del af det etablerede sundhedssystem. Uddannelsen i Danmark tog 3 år og er lægeeksamineret af en tysk læge og Heilpraktiker og den danske uddannelse i Silkeborg er ligeledes drevet af en Læge og Heilpraktiker. Uddannelsen er primært naturmedicinsk men indeholder også andre behandlingsformer som øreakupunktur, kostvejledning og inddragelse af psyke. Uddannelsen er RAB godkendt, det vil sige Registreret Alternativ Behandler.

Jeg synes, det er en seriøs uddannelse, som traditionelt i Tyskland udfylder et hul, hvor den konventionelle lægevidenskab ikke rækker. Det er mit håb, at vi en dag når dertil, hvor alternative behandlere også bliver en anerkendt integreret del af det danske sundhedsvæsen.

Udover heilpraktiker uddannelsen har jeg efteruddannet mig inden for sammenhæng mellem krop og psyke med fokus på ernæringsterapi og psykiske lidelser samt traumebehandling med øreakupunktur.

Jeg er pt. ved at uddanne mig til Naturlig Hormon Terapeut og forventer at kunne modtage klienter og tilbyde hormontests- og vejledning i slutningen af 2022.

Nye veje: mit første møde med alternativ behandling

Det lå ikke lige i kortene at jeg skulle uddanne mig til alternativ behandler. Jeg var en af de største skeptikere, men valgte en alternativ behandler som sidste udvej for min datter og fik mit livs aha-oplevelse. En oplevelse som bragte mig af helt nye livsveje.

Læs mere

Viden om naturmedicinsk behandling

Kosttilskud, naturlægemidler og homøopatiske lægemidler er rimelig tilgængelige – men det ikke alle steder man kan få en god vejledning. Derfor kan det være en god ide selv at sætte sig ind i sin sygdom, og hvilke muligheder der findes, for at behandle naturmedicinsk.

Læs mere

Homøopati for alle

Jeg rejser jævnligt i Canada og i USA, og her står at homøopatiske lægemidler på hylderne og ligner ganske almindelig medicin. Der står på æsken, hvad det skal bruges til – og faktisk er rigtig meget medicin til spædbørn under 6 måneder homøopatisk. Der er midler til ømme gummer, hoste og feber til de mindste.

Læs mere
Scroll til toppen