Når man lever glutenfrit, så er der visse typer bagværk, der fungerer bedre en andre. Amerikanske pandekager er en redningsmand, for der ingen grænser for, hvilke ingredienser de kan støbes sammen af.
Denne opskrift mætter, pandekagerne har en god konsistens og en dejlig kanelsmag, som er skøn at servere fx til en weekendbrunch.
Du skal bruge:
- 2,5 dl. nærende glutenfri mel som fx boghvedemel, quinoamel eller teff. Du kan også blande dine glutenfri melrester.
- 1 dl. glutenfri havregryn
- 1/4 tsk salt
- 2 tsk glutenfri bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 æg
- 2,5 dl mandelmælk (eller anden vegetabilsk mælk)
- 2 spsk kokospalmesukker
- 1 tsk vanillepulver
Evt. 1 dl raw chocoladenips.
Kokosolie, Ghee eller kværnet smør til stegning
Put alle ingredienser, undtaget chokoladenips i blenderen. Varm en pande op, tilføj fedtstof og hæld 4-5 klatter dej på panden. De skal bare stege ved svag varme, indtil pandekagerne begynder at blive faste i kanten og dejen ikke er helt flydende, så er de klar til at blive vendt.
Server pandekagerne med frisk frugt som fx bananer og blåbær og evt. lidt ahornsirup. Du kan også smøre RawMio mandel chokolade spread på, tilføje bananskiver og drysse lidt hampefrø over.
Velbekomme!