Linsesuppe med gurkemeje, ingefær og hvidløg – ovenpå sygdom

Linsesuppe med gurkemeje, ingefær og hvidløg – ovenpå sygdom

Linsesuppe med gurkemeje, ingefær og hvidløg er en rigtig lækker luner på en kold vinterdag. Tilsæt til evt. lidt chili for ekstra varme. Herhjemme er det favoritten når vi er småsyge og forkølede. Den varmer helt ind i sjælen, og så er den spækket med gode sager – selvfølgelig lavet på Bone Broth. Har du ikke en færdiglavet Bone Broth kan en boullion i en ordentlig kvalitet selvfølgelig også bruges.

Suppen er stærk i sig selv i kraft af ingefær og gurkemejen, men vil du have en ekstra bid i suppen, så kan du med fordel tilføje en frisk chili. Tørret chili eller cayenne peber kan også fint bruges og er måske lettere at dosere, så suppen ikke bliver alt for stærk. Uanset om du vælger frisk eller tørret, så tilsæt ganske lidt ad gangen, og lad det koge med et par minutter før du smager til. Især de tørrede chili og cayenne tager til i styrke når de har kogt med i suppen et stykke tid.

Du kan se styrken på chilifamilierne her og dosere efter styrken.

Det skal du bruge

1 løg
2 fedt hvidløg
1-2 cm frisk ingefær
1-2 cm frisk gurkemejerod
evt. 1 frisk chili, tørret chili eller cayenne peber
4 store gulerødder
1 rød peber
1/2 liter Bone Broth
1,5 dl røde linser
1 dåse kokosmælk
smag til med himalayasalt og evt. citronsaft
Tilsæt evt. frisk koriander eller persille på toppen

Sådan gør du

 

Skræl og hak løg, hvidløg, ingefær, gurkemejerod og evt. frisk chili og læg det klar på spækbrættet eller i en skål for sig. Skral gulerødder og skær den røde peber i tern.

Opvarm kokosolie i en stegegryde eller dyb pande med låg og svits løg, hvidløg, ingefær gurkemeje og chili indtil de skifter farve – de må ikke branke. Tilsæt gulerødder og rød peber og steg med ganske kort. Tilsæt Bone Broth og linser og kog suppen videre under låg i 15-20 minutter til gulerødder og linser er møre. Tilsæt kokosmælk og give suppen et opkog. Blend suppen til en cremet konsistens og smag til salt og citronsaft.

Nyd suppen som den er eller med frisk koriander eller persille på toppen og evt. et t godt brød til.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *