Glutenfri mysli med superfood

Glutenfri mysli er noget af det nemmeste at lave selv, og så kan du får den præcis, som du bedst kan lide de. Den gode blanding af nødder, kerner og tørrede bær og frugter gør hele forskellen. Denne indeholder ingen raffineret sukker eller gluten.

Du kan sagtens lave din glutenfri mysli selv. Du kan tømme skabet for rester af havregryn og flager af boghvede, quinoa eller rug (hvis du tåler gluten), et mix af kerner og nødder, som du har liggende. Eller du kan gå på jagt efter dine yndlingsingredienser og tilføje de virkelig sunde som chiafrø, hampefrø og quinoaflager. I denne opskrift har vi brugt kokossmør, honning og kanel. Elsker du kokos, så tilføj kokosflager og tørrede tranebær og udelad kanel, er du mere til chokolade, så erstat kanel med kakao og tilsæt kakaonips. Er kokosolien for kraftig for din smag, så brug en smagsneutral variation, ghee, olivenolie eller macademia olie i stedet – de fleste planteolier har ikke godt af den kraftige opvarmning, og fedtstofferne er faktisk sunde, hvis du passer godt på ikke at ødelægge dem med opvarmning.

Det kan du bruge til glutenfri mysli med superfood

1 dl havregryn
1 dl quinoaflager
1/2 dl græskerner
1,5 dl grofthakkede mandler
0,5 dl chiafrø
0,5 dl smeltet kokosolie

2 tsk god kanel
0,25 dl kokossukker
0,5 dl honning

0,5 dl hampefrø

Sådan gør du

Bland havregryn, quinoaflager, græskarkerner, mandler og chiafrø op i en skål. Vend det godt med den smeltede kokosolie. Bred blandingen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og sæt den i en 250 graders varm ovn i ca 10 minutter. Tag myslien ud og skru ovnen ned til 225 grader. Vend kanel, kokossukker og honning godt rundt i blandingen og sæt den i ovnen igen i 5-10 minutter. Vend myslien med jævne mellemrum, så den ristes på alle sider. Tag muslien ud af ovnen og lad den køle helt af. Tilføj hampefrø og fyld din mysli i en tætsluttet beholder.

Den kan holde sig i 14 dage – hvis du ikke får den spist før. Den er nemlig skøn på skyr om morgenen og en uimodståelig snack når du går sukkerkold om eftermiddagen, som er nem at have med i en lille bøtte i tasken.

Har du en Actifrier, så lav myslien heri. Den bliver ekstra sprød og lækker og sødmen fra honning og kokossukker trænger endnu kraftigere igennem.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *