Når kulden bidder udenfor, er der ikke noget bedre end en varm suppe. Men selvom jeg elsker sammenkogte retter og grønsagssupper, så kan jeg godt savne de sprøde knasende grønsager og krydderurter. Denne ret er en skøn blanding af varm suppe og kolde rå grønsager og krydderurter. Mine børn er vilde med den, fordi de får lov at bygge suppen selv og tilføje de grønsager de bedst kan lide.
I denne opskrift har jeg brugt en solid Bone Broth som base. Bone Broth er nemlig super sund, for den er fyldt med mineraler og næringsstoffer fra knogler og kød, som er let optagelige. Og så er det billigt at lave Bone Broth – det er skroget fra en hel kylling jeg har kogt i 12-24 timer. Her har jeg brugt Bone Broth fra en kylling og de rester kød jeg kunne plukke af skroget. Opskriften kan sagtens laves med oksekøds Bone Broth i stedet.
Har du hverken tid eller tålmodighed til Bone Broth, da du bruge hønse bouillon i stedet.
Ingredienser
2 hvidløg
2-3 cm ingefærrod
1 løg
2 stilke citrongræs (kan udlades)
1 spsk rød karry pasta
1 liter Bone Broth eller bouillon
1 dåse kokosmælk
1 spsk tamari sauce
Evt lidt honning eller kokospalmesukker
Byg selv ingredienser
Kylling (kan erstattes med anden kød eller udelades)
Gulerødder skrællet og skåret i små tynde stave
Peberfrugter snittet i korte tynde skiver
Halve cherry tomater
Rå champignon i mindre stykker
En god buket frisk koriander – groft hakket
Fremgangsmåde
Svits hvidløg, ingefær, citrongræs og karrypasta i kokosolie eller olivenolie i en wok eller sortergryde et øjeblik – til de udsender en stærk duft. Hæld Bone Broth over og rør godt. Tilsæt kokosolie og bring retten i kog. Smag til med tamari sauce og honning eller kokospalmesukker.
Lad suppen simre under låg, imens du tilbereder alle grønsagerne og krydderurten og anretter dem på bordet i små skåle.
Tilsæt kylling eller oksekød, et par minutter før suppen er klar til servering.
Server en varm skål suppe, og tilsat de ønskede grønsager – toppet med koriander.
Spis evt. et godt brød til.