Raw cheesecake er bare sagen, hvis du har masser af nødder og dadler i overskud fra julen. Mangler du lige en lækker dessert, som ligger godt i maven, føles god på samvittighed og smager himmelsk, så prøv denne raw cheesecake. Her er en variation, som lige passede til det lager af nødder, jeg havde skabet, i Rawfood sund julemad til hele familien kan du finde en anden – og flere andre lækre kager baseret på samme type nøddebund og cashewcreme på toppen.
Det skal du bruge til en raw cheesecake til 8 personer
Nøddebund
2 dl nødder – fx en blanding af paranødder og pekannødder
1 dl udstenede dadler (evt lidt flere hvis nødderne har svært ved at hænge sammen. Det er forskelligt hvor fede nødder er og hvor fedtede dadler er).
Lidt kokosmel
Cremefyld
4 dl cashewnødder
0,5 dl citronsaft
0,5 dl agavesirup
0,5 dl kokosolie
1/2 tsk vanillepulver
Jordbærtopping
3 dl frosne jordbær
1 dl udstenede dadler
Sådan gør du
Læg cashewnødderne til cremefyldet i blød i vand 1/2-1 time.
Kom nødder og dadler i en foodprocessor og kør til dejen samler sig og virker klistret. Du skal kunne rulle dejen til en kugle, men der små stadig gerne være små synlige stykker nødder, det giver en lækker crunchy bund. Tilføj evt lidt flere dadler hvis dejen har svært ved at hænge sammen. Det varierer meget, hvor meget fedt forskellige typer af nødder indeholder og hvor fedtede dadler er. Tag bund ud af en rund springform og placer den på en tallerken eller kagefad. Drys kokosmelet ud på fadet, så bunde slipper lettere, nu skal servere din chessecake. Tryk nøddemassen så den dækker hele bunden inden for kageformen.
Hæld vandet fra cashewnødderne og kom alle ingredienser til cremefyldet i en blender. Blend til en cremet sammenhængende masse. Tilføj evt. en anelse vand, hvis massen virker for tør, til at blenderbladet kan få ordentligt fat. Fordel cremefyldet ud på nøddebunden og sæt kagen i fryseren.
Blend de frosne jordbær og dadler til en cremet sorbet-agtig konsistens. Hæld jordbærtoppingen over kagen og sæt den i fryseren i 3-5 timer. Tag cheesecaken ud ca 20 minutter før servering.