Rødebedejuice med citron og ingefær

Trænger du til en rigtig sund booster til morgenmad, så prøv denne rødbedejuice med gulerod, broccoli, ingefær, gurkemeje og citron – og en omelet lavet på grønsagspulpen med pesto.

Et måltid skal helst bestå af kulhydrater, proteiner, fedt, vitaminer og mineraler. De traditionelle danske morgenmåltider er tunge på kulhydrater og mælkeprodukter – fx et stykke brød med ost, en skål havregryn med sukker og mælk eller yoghurt med mysli. Men der sker noget, når man udskifter kornprodukternes kulhydrater med kulhydrater fra grønsager (rodfrugter indeholder en del kulhydrater i forhold til at andre grønsager) og samtidig bliver tvunget til at skrue op for protein og fedtindholdet for at kunne blive mæt. Æg er gode kilder til proteiner – og man kan tilsætte lidt olie til sin juice, hvis man ikke får fedt nok i sin kost. Her foretrækker jeg fedt til min mad – som fx her i form af en hjemmerørt pesto med en god olivenolie.

Oven på sådan et måltid føler jeg mig mæt på en let måde og den mæthedsfølelse holder længere. Derudover glemmer jeg helt kaffen, for rødbedejuicen virker så opkvikkende, at kaffen sagtens kan undværes eller gemmes til senere på formiddagen.

Det kræver selvfølgelig en juicer, at lave hjemmelavet grønsagsjuice. Er du ny juicer, så kan det være lidt svært at lægge ud med en ren grønsagsjuice, fordi vi er vant til at juice skal være sødet med frugt. Man kan sagtens starte med at tilføje et æble eller en appelsin og gradvist trappe ned på frugten. Det er som regel grønsagerne i mangler i vores kost, og der knap nogen lettere måde at få masser af grønsager end at starte dagen med sådan en juice.

Er du glad for ingefær, så fyr endelig op for ingefær og citron, for det er nemlig den der gør, at denne juice ikke bliver vammel af den søde rødbedesmag. Gurkemejen smager egentlig ikke af så meget – den er bare stærk og gør smagen af ingefær en anelse skarpere. Men ingefær og og gurkemeje er klassikere i en antiinflammatorisk kost, og her kan du få den rå med alle dens gode egenskaber. Man kan blande mange grønsager i denne basisblandingen af rødbede, gulerod, citron og ingefær, men nogle grønsager smager for kraftigt igennem. Det er fx hvidkål og fennikel. De smager godt i andre frugt- og grønsagsblandinger, men går ikke så godt i spænd med denne juice efter min smag.

Når du skal bruge pulpen, så er det en god ide at overveje rækkefølgen af grønsager du propper i juiceren. Til en omelet kan jeg godt lide gulerod, rødbede, broccoli og gurkemeje, men ingefær og citron vil jeg helst undvære, fordi jeg også vil kunne smage min skønne hjemmerørte pesto. Derfor starter jeg med de grønsager jeg vil have med på panden, lægger pulpen til side og forsætter derefter med resten.

 

Til juicen har jeg brugt:

1 stk stor rødbede

2 gulerødder

2 buketter broccoli

1-2 cm frisk ingefær

1-2 cm frisk gurkemeje

En halv citron – uden skræl – men lad gerne skrællen sidde på det der svarer til en halv skive citron (selvfølgelig forudsat at citronen er økologisk).

 

Til en omelet med grønsagspulp har jeg brugt:

2 æg

Evt. en sjat mælk eller plantemælk

En lille håndfuld grønsagspulp

Pesto

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top