Opskrifter
Opskrifter og inspiration til blodsukkerregulerende kost - også hvis du spiser glutenfrit eller sukkerfrit.
En af mine eksperimenter i de seks uger, hvor min datter var på glutenfri, mælkefri og sukkerfri diæt, var risengrød lavet på mandelmælk. Umiddelbart lyder det jo ikke helt frastødende, da risalamande smager lidt derhen ad. Men hvad med kanelsukker og smørklatten? Det er jo børn vi taler om, og de er ikke meget for […]
Kan I lide hjemmebagte boller til morgenmad, så er langtidshævede boller bare sagen. Sæt dejen over aftenen før, skålen i køleskabet natten over, 12 boller på bagepladen med to spiseskeer, i ovnen 15 minutter – og vupti – friskbagte varme boller. De fleste langtidshævede bolleopskrifter består af hvedemel, og det får også bollerne til at […]
Når man lever glutenfrit, så er der visse typer bagværk, der fungerer bedre en andre. Amerikanske pandekager er en redningsmand, for der ingen grænser for, hvilke ingredienser de kan støbes sammen af. Denne opskrift mætter, pandekagerne har en god konsistens og en dejlig kanelsmag, som er skøn at servere fx til en weekendbrunch. Du skal […]
Det er svampetid. Er du en haj til at samle spiselige svampe i naturen, så grib kurven og gummistøvlerne, for denne variation af den velkendte ret risotto, kan du spise med god samvittighed. Foretrækker du indkøbskurv og støvletter, så kan du også få gode svampeblandinger i supermarkedet med masser af smag – og til rimelige priser. […]
Det er blommetid, så lige nu kan du få blommer til gode priser i supermarkederne eller måske bugner dit eget blommetræ i haven. Blommer er skønne at spise rå, men får du nok af de rå eller ligger du inde med nogle, som er en anelse for syrlige, så kan de være gode at bage, fx som […]
Efterårsferie er blevet græskartid, både for børn, Tivoli og blomsterhandlerne, men også for supermarkedet, for lige nu kan du få skønne økologiske hokaidogræskar til rimelige priser. Græskar er ikke den store vitaminbombe, men den mætter godt selvom den indeholder ganske få kalorier og kulhydrater, og så får du også en god portion vitamin C. Her […]
Udnyt græskarsæsonen og brug de orange skønheder til pynt ved blomsterkrukkerne. Græskar kan bruges på mange måder og den orange farve gør den taknemmelig at drysse med farverigt tilbehør som sorte sesamfrø, friske grønne koriander blade. Prøv fx denne opskrift på en lækker humus, som tilbehør til varm mad, salat eller dip til grønsagsstænger eller […]
Sundt slik af tørret frugt og nødder kan være et godt alternativ til Halloween, Disneysjov og børnefødselsdag frem for tonsvis af slik. Her får du opskriften på tre nemme og børnevenlige søde snacks. De kan også fyldes i en stor skål og omdøbes til fredagsslik. Mandler med cashewnøddesmør og lakridspulver Tag 100 g mandler og […]
Glutenfri pandekager til søndagsbrunchen er næsten obligatorisk eller som alternativ til æbleskiver en søndag eftermiddag. Her er tilsat chiafrø, som er rige på bl.a. fiber, omega 3 fedtsyrer protein og kalk. Det skal du bruge til glutenfri pandekager med banan (ca. 6 små stk) 2 modne bananer 2 æg 4 dl glutenfrie havregryn 2 spsk. […]
Rawkugler med matcha er smukke små julekugler, som et sundt alternativ til vanillekransene, den søde konfekt og bolchestokke. Du kan sagtens lave søde og lækre julegodter med næringsrige og sunde råvarer. Prøv fx disse rawkugler med luksus ingredienser rullet i kakaofiber og matcha te. Det skal du bruge til Rawkugler med matcha: 250 gram dadler(udstenede) 250 […]
Raw cheesecake er bare sagen, hvis du har masser af nødder og dadler i overskud fra julen. Mangler du lige en lækker dessert, som ligger godt i maven, føles god på samvittighed og smager himmelsk, så prøv denne raw cheesecake. Her er en variation, som lige passede til det lager af nødder, jeg havde skabet, i Rawfood […]
Glutenfri mysli er noget af det nemmeste at lave selv, og så kan du får den præcis, som du bedst kan lide de. Den gode blanding af nødder, kerner og tørrede bær og frugter gør hele forskellen. Denne indeholder ingen raffineret sukker eller gluten. Du kan sagtens lave din glutenfri mysli selv. Du kan tømme skabet […]
Linsesuppe med gurkemeje, ingefær og hvidløg er en rigtig lækker luner på en kold vinterdag. Tilsæt til evt. lidt chili for ekstra varme. Herhjemme er det favoritten når vi er småsyge og forkølede. Den varmer helt ind i sjælen, og så er den spækket med gode sager – selvfølgelig lavet på Bone Broth. Har du […]
Hjemmelavet sushi er et kæmpehit hjemme hos os – som al anden byg-selv mad. Vi ruller hver vores egen sushi ved bordet, og så laver vi som regel en ekstra rulle til madpakken dagen efter. I en fleksitarfamilie, hvor mor og ældste datter spiser fortrinsvis grønsager og nogle gange fisk – og far og yngste […]
En Bone Broth opskrift er egentligt ret simpel, billig og god hvis man vil undgå madspild. Det er vel det, man kan kalde gammel vin på nye flasker, for det er en suppe eller fond kogt på dyreknogler. Det nye er måske, at man har opdaget, hvad suppen kan gøre for sundheden. Functional Foods er […]
Trænger du til en rigtig sund booster til morgenmad, så prøv denne rødbedejuice med gulerod, broccoli, ingefær, gurkemeje og citron – og en omelet lavet på grønsagspulpen med pesto. Et måltid skal helst bestå af kulhydrater, proteiner, fedt, vitaminer og mineraler. De traditionelle danske morgenmåltider er tunge på kulhydrater og mælkeprodukter – fx et stykke […]